Om

Ikkan är grundare och guldsmeden bakom Ikkan goldsmith & Jewellery designer. Hon har 7 års utbildning inom guldsmide och smyckeskonst och är licensierad guldsmed sedan 2012 med en bas i Alingsås, Sverige. 

"Jag tror på hållbarhet och kvalitet med ett långtidstänk därför arbetar jag med material som är återvunnet eller Fairtrade certifierat. Med ett naturnära formspråk som kan leva vidare i generationer."   


Etik och eko tänk.
Till störs del av de ädelmetaller jag arbetar med är återvunnet guld och silver. Jag arbetar även om kunders gamla guldsmycken vilket är den mest miljövänligaste och etiska sättet att arbeta på. Jag är mycket noggrann med att återvinna alla rester av ädelmetaller och jag arbetar med så lite syror och gifter som möjligt. 

Jag erbjuder även Fairtrade-certifierat guld som är nybrutet guld från gruvor där organisationen har fokus på mänskliga rättigheter och infrastruktur. Läs mer på https://fairtrade.se/guldsmeder-kan-erbjuda-smycken-gjorda-av-fairtrade-guld/


Diamanter och andra ädelstenar erbjuder jag i första hand etisk utvunna diamanter. Läs mer på http://fairtradegems.com. Med vissa undantag vid specifika önskemål om slipningar så erbjuder jag diamanter som går under Kimberlyprocessen som garanterar att diamanterna inte har använts för att finansiera inbördeskring eller väpnat krig. Läs mer på https://www.kimberleyprocess.com/en/what-kp